26. januar 2023

BGI på ski

I denne uge har alle elever været i Østrig på skitur. BGI akademiets leder, Helle Vestergaard, sætter her ord på, hvordan det er at være på tur med elevflokken.

Af: Helle Vestergaard, leder på BGI akademiet

 

BGI akademiets slogan ”Vi gør det sgu” taler ind i modet til at overskride grænser og livsmod i det hele taget.

Når vi indtager pisterne i Østrig og Sverige (Livsstilsefterskolen Hjarnø), går arbejdet med mod op i en højere enhed. Særligt de elever, der aldrig har været på ski før, skal turde kaste sig ud i det uforudsigelige og stole på, at det nok skal gå.

Mange erkender, at øvelse gør mester, og at vi lærer forskelligt. Nogle elever finder intuitivt bevægelsesmønstrene, så de ret hurtigt bliver gode skiløbere, mens andre elever skal kæmpe lidt mere for det. Der er plads til både grin og tårer på bakkerne, og samlet set er vores skønne elever virkelig gode på pisterne. De har i den grad mod på at lære.

Selv ”verdensmestrene”, hvor eleverne har været på ski med familien siden barndommen lærer nyt. De er i udgangspunktet virkelig gode, men de finder også ud af, at de faktisk godt kan blive bedre, når de bliver udfordret af vores dygtige instruktørteam.

Udover, at ski/snowboard er en fantastisk aktivitet, hvor man kommer ud i en fabelagtig natur, er den med til at danne de unge mennesker og give dem en tro på, at rigtigt meget kan lade sig gøre. Ganske som i livet må enhver ski/snowboardløber erkende, at intet kommer af sig selv,  noget faktisk er ganske svært, og at du ikke undgår at slå dig undervejs – ganske som i livet.

 

I kan finde masser af billeder fra vores tur her.

Se også