9. klasse på efterskole

Kan jeg tage 9. klasse på efterskole? Og kan jeg tage 9. klasse på BGI akademiet? Ja, det kan du. På BGI akademiet tilbyder vi dig prøveforberedende FP9 undervisning. Det vil sige, at du kan tage 9. klasse med afgangsprøve ligesom i folkeskolen - men her får du OGSÅ alle de fordele, som efterskolelivet tilbyder.

Når du tager din 9. klasse på efterskolen BGI akademiet, får du et tættere forhold til dine lærere, end du måske er vant til i din folkeskoleklasse. Du ser dem i løbet af din efterskoledag til for eksempel morgenmad, din linjeundervisning, til hushygge, aftenaktiviteter – eller bare når i krydser hinanden på skolen i løbet af dagen.

9. klasse på efterskole – boglige fag i en tryg og aktiv efterskolehverdag

For rigtig mange elever betyder den tætte relation til lærerne, at de føler sig mere trygge i undervisningen. Dine lærere har en bedre forståelse for, hvem du er, og måske også hvordan du lærer bedst, også uden for klasseværelset.

Derudover vil flere af dem, du har undervisning sammen med enten være fra dit hus, din fællesskabgruppe eller din linje. Det vil sige, at du også lærer dine klassekammerater meget hurtigt at kende, og at I laver rigtig mange ting sammen også uden for klasselokalerne.

Der vil selvfølgelig også være nogle i din klasse og de boglige fag fra andre linjer, fællesskabsgrupper og huse. Dem kender du ikke i forvejen, men det kommer du hurtigt til, hvis du vil. Det gode ved en stor skole som BGI akademiet er netop de mange forskellige fællesskaber, som du bliver en del af på kryds og tværs.

9. klasse med niveauopdelt undervisning

Flere af de fag vi tilbyder i 9. klasse er niveauopdelt. Det betyder, at du får den undervisning, der svarer til dit niveau, og at din undervisning derfor er godt tilrettelagt til det niveau, du er på.

I 9. klasse skal du aflægge to prøver i dansk og en prøve i hvert af fagene matematik, engelsk og fysik/kemi. Derudover aflægger du to prøver, som bestemmes af Undervisningsministeriet, ved udtrækning blandt fagene; engelsk, kristendomskundskab, historie, samfundsfag, geografi, biologi, idræt, fransk, matematik og tysk. Du kan se indholdsplan for 9. klasse.

Undervisningen er desuden tilrettelagt, så du veksler mellem idræt og dine boglige fag henover dagen. På den måde får du fornyet energi til at lære både på og uden for banen og hallerne.

I videoen herunder kan du møde Laura, Emma, Kalla og Nelle, der fortæller om 9. klasse på BGI akademiet. Du kan blandt andet høre om hverdagen, undervisningen, lærerne, lektierne, fællesskab – og det sociale – der fylder efterskolehverdagen med oplevelser, udfordringer og masser af aktiviteter.

Emma, Laura, Kalla og Nelle fortæller om 9. klasse på BGI

Du skal acceptere marketing-cookies for at se dette indhold. Klik her for at ændre dine cookie-valg.

9 og 10. klasse på BGI akademiet

Læs mere om undervisningen i 9. og 10. klasse på siden her. Her kan du også læse mere om, hvilke fag du skal have, det år du går på BGI akademiet.

Undervisning på BGI akademiet

Se også