Info til næste års elevhold

Kære kommende BGI elev, 23/24 Er du også begyndt at glæde dig til dit efterskoleår på BGI akademiet? Vi kan godt forstå, hvis du er spændt, for der er en MASSE at glæde sig til! Vi glæder os vildt dig at møde dig, præsentere dig for din roomie, dit hus, dine trænere, lærere og byde dig rigtigt indenfor på BGI.

At begynde på efterskole kræver lidt forberedelse. Der er flere ting, du skal huske at pakke, og der er informationer, der er gode at få. Mange af dem har du allerede fået. Nogle af dem, og flere til, kan du også læse her på siden.

Siden opdateres løbende med links, filer og dokumenter til download.

 

Ændring i dato for skolestart og skoleafslutning

Start- og sluttidspunkt for skoleåret 2023/24 er ændret, så skoleåret nu starter søndag den 13. august 2023 og slutter lørdag den 29. juni 2024. Ændringen af tidspunkterne er lavet for at tilgodese elevernes afvikling af de mundtlige prøver, hvor vi følger folkeskolernes tidsplaner og samarbejde omkring censorer. Vi beklager, hvis det medfører udfordringer.

 

Årsplan for skoleåret 2023/2024

Her kan I se den foreløbige årsplan for skoleåret 23/24.

 

Åbningsmøder for årgang 2023/2024

Invitationerne til årets åbningsmøder finder du her:

Fællesskabsgruppe 1

Fællesskabsgruppe 2

Fællesskabsgruppe 3

Fællesskabsgruppe 4

Fællesskabsgruppe 5

Fællesskabsgruppe 6

Fællesskabsgruppe 7 (Livsstilsefterskolen Hjarnø)

Træningsprogrammer

På BGI akademiet dyrker du rigtig meget idræt hver dag, og én af forudsætninger for at få en god opstart er, at du møder op i en god fysisk grundform for at undgå overbelastningsskader i opstartsperioden.

Vi har i samarbejde med en fysioterapeut lavet et træningsprogram til hver hovedlinje – sammen med en forklaring.

Gymnastikakademiet udgøres af følgende hovedidrætslinjer: Dans, Kampsport, Parkour, Rytme og Spring.

Sportsakademiet udgøres af fælgende hovedidrætslinjer: Amerikansk Fodbold, Basket, Fitness, Fodbold og Håndbold. Cykellinjen er også en del af Sportsakademiet, de får bare deres eget brev i denne sammenhæng.

Gymnastikakademiet:

Dans

Kampsport

Parkour

Rytme

Spring

Forklaring – Gymnastikakademiet

Sportsakademiet:

Amerikansk Fodbold

Basket

Cykel

Fitness

Fodbold

Håndbold

Forklaring – Sportsakademiet

Forklaring Cykellinjen

Økonomioverblik

I dette dokument finder du et overblik over økonomi vedrørende skoleåret 23/24:

 

Statsstøtte

For at nedbringe egenbetalingen på et efterskoleophold yder staten elevstøtte til alle familier. Størrelsen på den statslige elevstøtte fastsættes ud fra familiens husstandsindkomst. I kan læse mere om statsstøtten og lave en foreløbig beregning ud fra jeres husstandsindkomst via dette link: https://bgiakademiet.dk/hvad-koster-et-aar-paa-bgi/

BGI akademiet søger om elevstøtten på jeres vegne. I den forbindelse skal vi bede jer hurtigst muligt om at udfylde formularen ”Ansøgning om statslig elevstøtte”. Skemaet finder i via dette link www.signit.dk/bgi/elevstoette, og det skal udfyldes af elev samt bopælsforældre/samlever, og underskrives med Nem-Id. Det er en god ide, hvis I sidder sammen, når skemaet skal udfyldes og underskrives. Hvis skemaet ikke udfyldes, kan der ikke ydes statslig elevstøtte til at nedbringe egenbetalingen. Generelle betingelser omkring økonomi kan du se på økonomisedlen i punktet “Økonomioverblik” på denne side.

 

Valgfag

I foråret fremsender vi en liste til jer med de valgfag, der kan vælges til det kommende skoleår. På vores website kan I se eksempler på valgfag, som vi tidligere har udbudt. Udbuddet af valgfag ændrer sig hvert år.

Huskeliste

Vi har lavet en lidt mere detaljeret huskeliste til jer end den, I måske har set her på hjemmesiden under “Livet på skolen”. Huskelisten til årgang 23/24 kan I se her. Men kig også gerne på tidligere elevers anbefalinger til hvad de synes, man skal have med på efterskole.

 

Ferier

BGI akademiet holder lukket i efterårsferien (uge 42 – dog med undtagelse af snelinjen som er på tur dén uge), juleferien (uge 52) og vinterferien (uge 7). Vær opmærksom på, at vi går i skole i de 3 dage op til påske, det vil sige mandag til onsdag.

BGI-elever hænger ud på samlebåndet
BGI-elev kaster en frisbee, mens han sidder på sin kammerats skuldre
Fællessang med BGI akademiets elever i Frankrig
Eleverne hygger, mens de følger med i fodboldkampen
BGI-elever hygger i solen

Udlandsture

Som du ved, kan du også glæde dig til de 2 udlandsture (og flere mindre ture i løbet af skoleåret). Her får du særlige pakkelister alt afhængig af destination og varighed 🙂

Fysioterapi

Er du langtidsskadet, og har brug for behandling hurtigt efter skolestart, er det muligt at tage kontakt til vores fysioterapi inden opstart, for at aftale nærmere.

Du, og dine forældre, er også velkommen til at kontakte vores fysioterapeuter inden skolestart, hvis du har været i et fysioterapeutisk forløb hjemme og ønsker at fortsætte behandling eller genoptræning hos vores fysioterapeuter. Du kontakter vores fysioterapi på info@fysio-sport.dk.

Læs mere om Fysioterapi på BGI akademiet

Den bedste efterskolestart

Vi har spurgt nogle af vores tidligere elever, om de vil dele deres bedste råd til, hvordan du får en god start, så du hurtigt møder nye venner og falder til i huset og dit nye efterskolehjem. For selvom vi fortæller dig, at den første tid kommer til at flyve afsted, og du lynhurtigt falder i snak med alle de nye søde mennesker, du møder, kan du måske føle dig lidt genert. Alle de gode råd kan du finde lige her. 

 

 

Fik vi sagt, at vi glæder os til at se dig?

For dét gør vi!

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os via vores administration. Du kan finde flere gode råd og informationer under Ofte stillede spørgsmål og selvfølgelig læse meget mere rundt på sitet her.

 

Tina Buhl
Tina Buhl
Administrativ leder

Vil du vide mere?

Kontakt vores administration
Telefon

75 68 10 22

Email

tina@bgi.dk

Se også