Kampkunst, kampsport og selvforsvar

Kampsport

Når du hører ordet kampsport, tænker du måske på boksning, brydning, judo, taekwondo og karate. Men kampsporten rummer meget mere, og inden for de sidste ti år, er flere kampstilarter kommet til. På BGI akademiet er der plads det hele – og hvis du vælger kampsportslinjen, kommer du til at arbejde med både moderne kampsport, traditionel kampkunst og selvforsvar.
Du skal acceptere marketing-cookies for at se dette indhold. Klik her for at ændre dine cookie-valg.

Vores hverdag

Selv om vi ikke har mødt dig endnu, vover vi en påstand: Du passer allerede perfekt til kampsport-linjen.
$slideimage['alt']
$slideimage['alt']
$slideimage['alt']
$slideimage['alt']
$slideimage['alt']
$slideimage['alt']
$slideimage['alt']
$slideimage['alt']
$slideimage['alt']
Peter Jørgensen

Peter Jørgensen

Afdelingsleder med ansvar for elevernes digitale dannelse og læring
Vedran Borovcanin

Vedran Borovcanin

Lærer
Thomas Brøgger

Thomas Brøgger

Lærer

Er kampsportslinjen noget for mig?

Her kan du få svar på nogle af de spørgsmål du må have
Er kampsport noget for dig?

Måske har du (endnu) ikke den store erfaring med kampsport. Måske har du tidligere gået til karate, judo eller noget helt tredje. Eller måske dyrker du allerede kampsport på eliteplan. Uanset hvilket niveau, du er på, er der plads til dig. Som elev på vores nye linje kommer du til at dykke ned i de forskellige dele, så du får en bred viden om kampens verden. Samtidig er der også plads til, at du kan udvikle dig og fordybe dig i den form for kampsport, som du måske allerede dyrker.

Vores fokus er både på fordybelse, det legende og det konkurrenceprægede. Selvforsvar er et helt kapitel for sig selv, som vi også kommer omkring i løbet af efterskoleopholdet.

Hvad er kampsport, kunstsport og selvforsvar?

Kampsport

To personer, der er enige om en kamp på bestemte regler og et bestemt sted. Det kan f. eks. være sportsdelen i karate, judo, MMA, brydning osv.

Det primære sigte er at besejre en modstander under et givent regelsæt.

Kampkunst

Begrebet ”do” ligger i judo, karate-do, taekwondo osv. ”Do” kan oversættes med ”vejen”. Her er der fokus på det dannelses -mæssige – fordybelsen i bevægelserne, respekten for hinanden, respekten for traditionen, disciplinen osv.

Selvforsvar

Selvforsvar er effektive og simple teknikker, der virker i en overfaldsituation og giver muligheden for at flygte. Det er også viden om, hvordan man undgår at komme i en sådan situation, hvordan man evt. kan tale sig fra et overfald.

Hvad er indholdet af timerne?
 • Grundteknik
 • Træning med plethandsker, sparkeskjold og lignende
 • Kata
 • Faldteknik, kast og gulvkamp
 • Lettere sparring med forskellige regelsæt
 • Selvforsvar med fokus på at undgå vold.
 • Fysisk selvforsvar tilpasset den enkelte elev.
Hvad er formålet?

Formålet med kampsport på BGI er, at eleverne udvikler personlige, sociale og kropslige erfaringer. I det personlige og sociale sigter vi mod, at eleverne udvikler selvsikkerhed og empati. Dette sker gennem fordybelse, konkurrence og samarbejde. Eleverne skal møde forskellige kulturer indenfor et bredt udvalg af kampsport, kampkunst og selvforsvar.

Vi vil arbejde med rigtig meget sammen, men et gennemgående princip er, at der skal være plads til hver enkelt elevs udvikling. Den store fysisk stærke person har brug andre ting i sit selvforsvar end den mindre fysisk stærke. Nogle har interesse i fordybelsen i bevægelserne, mens andre foretrækker konkurrencen. Man skal prøve de forskellige aspekter, og der er plads til forskelligheder.

Hvilke begreber arbejder man ellers med på linjen?

Problemløsning: Man står overfor et konkret problem, der skal løses på en konkret måde. F. eks sammenligner man ofte gulvkampen i Brasiliansk jiu-jitsu med skak.

Kropskontakt: Vi lever i en tid, hvor kropskontakt er ualmindelig for mange på trods af, vi ved, at kropskontakt er med til at frembringe lykkehormoner.

Empati: Ved at man træner eller kæmper med og mod en levende person, lærer man, at man skal passe på hinanden og at man skal respektere andres grænser.

Motorik og koordination: I kampsport er hele kroppen i gang samtidig med, at man skal tage højde for modstanderen og det fysiske rum. Dette sætter store krav til den kropslig intelligens.

Hvilke oplevelser får jeg på kampsportslinjen?

På kampsportslinjen kommer du blandt andet til at:

 1. Dyrke kampsport tre gange om ugen – hele dit år på BGI akademiet
 2. Komme med på studietur med linjen til et sted i Europa
 3. Blive undervist af en række gæsteundervisere, der har arbejdet med store navne inden for karate, judo, MMA, Taekwondo osv.
 4. Tage en træneruddannelse.

Udover dette kommer du selvfølgelig med på den store skitur og fællesskabsturen til Frankrig eller Tjekkiet. Som elev vil du både blive en del af et unikt fællesskab på linjen, fællesskabet i huset og i fællesskabsgrupperne.

FØLG BGI-LIVET PÅ INSTAGRAM

Mærk stemningen, og lær os at kende på vores hovedkonto @bgiakademiet og på egen Instagram-profil @bgiakademiet

Se også