Vink farvel med baghjulet

Cykling

Fast cykeltræning fem gange om ugen … er det lige noget for dig? Perfekt. Så tjek, hvad du også får på cykellinjen på BGI akademiet: Overvind Mont Ventoux på turen til Frankrig. Få individuel målrettet teknisk, fysisk og taktisk træning af en træner, som er danmarksmester i landevejscykling (12 gange). Deltag i løb. Og lær at reparere og tune din cykel optimalt.
cykling på efterskolen bgi akademiet
“ Vi bruger mange timer på cyklen og har mange snakke sammen. Vi kommer til at lære hinanden godt at kende – også til vores linjedage. Man kan jo ikke cykle hele dagen. Vi laver også mange ting sammen, hvor vi bare hygger, og det ikke kun handler om cykling. Udover cykellinjen møder vi selvfølgelig alle de andre på skolen. Det er fedt, der er så mange mennesker, for der er hele tiden nogen, man kan tale med og være sammen med. ”
Julie Uhre, elev på cykellinjen
Julie Uhre
“ Vi har Danmarks bedste trænere. I folkeskolen havde man kun lærerne i timen, og efter man havde fri havde man ikke mere med dem at gøre. På BGI akademiet får man et virkeligt godt … nej, et sindssygt godt forhold til lærerne. Der er næsten ikke en eneste ting, mine trænere ikke ved om mig, og det er virkelig dejligt. De hjælper mig med at træne både optimalt og målrettet. Det er en af grundene til at skal vælge cykellinjen på BGI akademiet. ”
Mads Fenneberg, elev på cykellinjen
Mads Fenneberg
“ "Vi hjælper alle sammen med at hæve hinanden. Hvis der er en, der har en dårlig dag, eller en virkelig god dag, så tager man en ekstra føring, eller man giver lige et skub. Vi er vant til at hjælpe hinanden." ”
Solbjørk Minke Anderson, Tidligere elev på BGI akademiets cykellinje
Solbjørk Minke Anderson
“ I løbet af året har jeg udviklet mig meget. Jeg er både blevet bedre på cyklen og socialt, og jeg har fået mange nye venner... ”
Mathias Hedevang, Elev på cykellinjen
Mathias Hedevang

Vores hverdag

Selv om vi ikke har mødt dig endnu, vover vi en påstand: Du passer allerede perfekt til cykellinjen.
Før jeg startede, var jeg meget spændt på, hvordan BGI akademiet ville håndtere, at vi elever var på mange forskellige niveauer – men det bliver virkelig løst på en god måde, som fungerer for os alle.
Mads Fenneberg, elev på cykellinjen
$slideimage['alt']
$slideimage['alt']
Man kan virkelig mærke, at vi har et godt fællesskab sammen. Vi mødes også uden for træning og undervisning, og om aftenerne og snakker om enten cykling eller ting hjemmefra.
Emma Marie Flindt Hansen, elev på cykellinjen
Morten Voss Christiansen

Morten Voss Christiansen

Er cykling noget for mig?

Mange tanker går sikkert gennem din cykelhjelm lige nu: Er jeg overkvalificeret til linjen – eller alt for grøn? Kan jeg dyrke seriøs cykelsport på idrætsefterskolen BGI akademiet, og får jeg samtidig tid til vennerne og mine skolefag? Har vi en reel chance i de gade- og weekendløb, vi deltager i? Her prøver vi at svare på nogle af de spørgsmål du måtte have
Hvilke andre linjer kan cykling kombineres med?

Cykling kan kombineres med ski, snowboard og lifeskills (for piger). Det er desuden muligt at vælge talent-træning

Skal jeg være toprytter for at gå på cykellinjen?

Uanset om du er eliterytter eller kun lige har fået øjnene op for cykling, får du fordele af en plads på linjen. Det store sammenhold på den relativt lille cykellinje overrasker nye ryttere gang på gang; dét motiverer til at træne hårdt på landevejene – selv når vejret gør alt for at holde os inden døre.

En velafprøvet kombination af gruppetræning og individuel træning sikrer, at du altid løfter dit niveau som rytter på cykellinjen, uanset dit udgangspunkt. Og husk: Din glæde og motivation er det vigtigste, ikke hvor god du er – for vi er en efterskole for breddeidrætten, der samtidig udfordrer eliten.

Hvad kan jeg se frem til på cykel linjen?

Du får alt fra uforglemmelige udlandsture til gadeløb, aftenløb, mountainbike i krævende skovterræn og et tæt, stærkt og positivt kammeratskab med dine bike-buddies på linjen.

Her er en håndfuld hurtige highlights fra cykellinjen:

  1. Tur til Frankrig (også med andre linjer) – hvor vi bl.a. cykeludfordrer legendariske Mont Ventoux
  2. Fast daglig træning – med lærer – fem dage om ugen.
  3. Frivillige ekstratimer og/eller aftentræning tirsdag og fredag – inkl. lærerforslag til program
  4. Weekendløb og interne konkurrerer – samt cykelløb mod andre efterskoler cirka fire gange

Din personlige udvikling står centralt i undervisningen samt din evne til at læse det taktiske spil i afgørende situationer. Du får også værkstedsundervisning, så du selv kan fikse og tune din cykel. Og alle faciliteterne på BGI akademiet – også på de andre linjer – står til rådighed for dig: Suppler din cykeltræning med næsten en hvilken som helst anden type træning.

Hvad kan jeg forvente af mine trænere?

Der går nok kun kort tid, før du opfatter dine trænere som nogle af dine gode venner. Og det er ikke overraskende: De arbejder sammen med dig for, at du skal opleve glæden ved at være cykelrytter, fornøjelsen ved fællesskabet med de andre – og at du skal udvikle dig fysisk, teknisk, mentalt og taktisk.

Kan jeg få talenttræning på cykling?

Ja, det kan du. Du kan læse meget mere om talenttræning her.

Hvor finder jeg en indholdsplan for cykellinjen?

Den finder du lige her.

FØLG BGI-LIVET PÅ INSTAGRAM

Mærk stemningen, og lær os at kende på vores hovedkonto @bgiakademiet og på egen Instagram-profil @bgi_cykling
Elever på BGI's cykellinje til træning på landevejen

Se også