Dyrk
din idræt
på højeste plan

Talenttræning

Talenttræning på BGI akademiet giver dig mulighed for at udvikle dit idrætstalent i et veletableret talenttræningsmiljø. Vores efterskole har stor erfaring i at få uddannelse og idræt på højt niveau til at gå op i en højere enhed. Tilbuddet om talenttræning er for både piger og drenge på 10. klassetrin, og vi tilbyder talenttræning på flere af vores linjer. Hvis du vælger talenttræning, har du mulighed for at træne i din hjemmeklub og opretholde kontakt dertil, så du stadig kan deltage i din klubs kampe. Derudover har du også mulighed for at få fri til talent- og landsholdstræning.
“ Trænerne hjælper med at planlægge dit skema, når du er elitespiller og samtidig spiller i klub eller på landsholdet. Talenttræningen har gjort mig til en meget bedre spiller, især teknisk - fx. ift. pasningsspil, finter og vendinger. Jeg spiller stadig med i alle mine kampe i min hjemmeklub, hvor jeg også træner hver uge. Glæde spiller en stor rolle på BGI. Det gør det sjovere at spille kamp - bl.a. fordi jeg spiller med mine bedste venner. Selvom det er talenttræning, er ikke alt en konkurrence. Folk er her, fordi de har lyst til at være her. Det gør mig glad. ”
Benedikte L. Schrøder, 17. år, tidligere elev på fodboldlinjen med tilvalgt talenttræning
Benedikte L. Schrøder
“ Der er et godt træningsmiljø og en fin balance mellem holdtræning og individuel træning. Trænerne bærer en god stemning ind på linjen. Det har været fundamentet for en god udvikling af mig som spiller og person. Som håndboldspiller har jeg fået en større tillid til det, jeg kan, og jeg har fået en større forståelse for, hvordan jeg kan tackle spillet, også når jeg møder modgang. Jeg har haft flere udviklende samtaler med trænerne. Det har bl.a. gjort mig opmærksom på mine styrker, men også hvad jeg skal arbejde på. ”
Simon Skovhus Jensen, tidligere elev på håndboldlinjen med til valgt talenttræning
Christian Aaen

Vores hverdag

Selv om vi ikke har mødt dig endnu, vover vi en påstand: Du passer allerede perfekt til talenttræningslinjen.
$slideimage['alt']
$slideimage['alt']
$slideimage['alt']
$slideimage['alt']
$slideimage['alt']

Er talenttræning på BGI noget for dig?

Dyrker du din idræt på højeste plan – og vil du gerne kombinere det med et FEDT år på efterskole? Så er talenttræning på BGI akademiet måske lige noget for dig! Få svar på spørgsmål omkring talenttræning herunder.
Hvilke tilbud dækker talenttræning over?

Du kan træne på allerhøjeste niveau i et helt efterskoleår.
Du kan træne og spille kampe/deltage i konkurrencer og opvisninger i din egen klub eller forening, samtidig med at du bor på BGI akademiet.
Du får en træningshverdag med fokus på dig og din udvikling.
Du får ekstra coaching omkring kost, mentaltræning og skadesforebyggelse.
Du får de bedste træningsfaciliteter.
Du får sat fokus på dit niveau og din udvikling.
Du får talenttræning og gymnasieforberedende undervisning til at gå op i en højere enhed.
Du får mulighed for at træne med BGI’s samarbejdsklubber.
Du får talenttræning, faglighed og socialt fællesskab til at gå op i en højere enhed med to udlandsture i løbet af skoleåret.

Hvordan fungerer eksternt samarbejde på talenttræning på BGI?

BGI akademiets eksterne samarbejder betyder, at vi kan tilbyde talenttræning på højeste niveau med både kompetente trænere og samarbejdsklubber. Blandt andet samarbejder vi med Elitesport Horsens og Horsens Kommunes Team Danmark aftale om nogle af vores linjer.

Hvilke linjer kan kombineres med talenttræning?

Du kan vælge talenttræning på følgende fem linjer på BGI akademiet:

Amerikansk fodbold

Vælger du talenttræning på amerikansk fodbold-linjen sikrer du dig niveauopdelt træning med op til 5 træningspas om ugen samt mulighed for at træne med BGI’s samarbejdsklubber. BGI akademiet samarbejder med både DAFF og flere forskellige nationalligaklubber. Se mere om amerikansk fodbold-linjen her.

Basketball

Vælger du talenttræning på basketball-linjen sikrer du dig niveauopdelt træning med op til 5 træningspas om ugen og mulighed for at træne med BGI’s samarbejdsklubber – herunder HIC-basket. Se mere om basketball-linjen her.

Cykling

Vælger du talenttræning på cykel-linjen sikrer du dig 5 faste træningspas om ugen, tilpasset dit niveau + valgfri supplerende træning. Se mere om cykellinjen her.

Fodbold

Vælger du talenttræning på fodbold-linjen, sikrer du dig fast planlagte træningspas om morgenen og mulighed for at træne med BGI’s samarbejdsklubber. Derudover får du mulighed for at træne i vores topmoderne Goal Station faciliteter med adgang til data og analyse af dine træningspas fra gang til gang. Se mere om fodboldlinjen her.

Håndbold

Vælger du talenttræning på håndboldlinjen, sikrer du dig niveauopdelt træning, hvor DU som håndboldspiller er i fokus. Med 5 træningspas om ugen har du i endnu højere grad mulighed for at udvikle dig både som person og håndboldspiller, bl.a. ved hjælp af vores topmoderne fitlight udstyr. Desuden har du mulighed for at træne med BGI’s samarbejdsklubber. Se mere om håndboldlinjen her.

Se også