Matematik Xtra

Synes du matematikkens veje er svære? Har du svært ved at forstå dine hjemmeopgaver?

Så skulle du overveje at vælge matematikXtra. Her bliver der taget udgangspunkt i dine problemer, og vi vil arbejde videre derfra. Efter at have lokaliseret dine problemer – tager vi sammen fat. Der vil indgå forskellige små IT-programmer, som en del af undervisningen. Der vil blive arbejdet med opgaver, hvor sværhedsgraden langsomt stiger. Der vil blive arbejdet med praktiske opgaver: Måske skal vi tegne et nyt elevhus? Måske skal vi arrangere et stort boldstævne? Måske skal vi lave arbejde med energien på BGI? osv… Alt sammen opgaver, som der er meget matematik i. Velkommen til matematik-hjælp. Der er ingen lektier i faget. Så får du karakteren 4 eller derunder i matematik, så kan du vælge matematik-X-tra.

Indholdsplan for Matematik Xtra

Formål

Målet med ekstra matematik er, at eleverne får en bredere matematisk forståelse. De skal gerne blive bedre til at løse de opgaver og opfylde de krav, der stilles til Fsa-prøven.

Indhold og tilrettelæggelse

Med udgangspunkt i elevernes faglige standpunkt, vil der blive tilrettelagt undervisningsforløb, som vil gøre eleverne bedre til at løse matematiske problemstillinger.

Der vil blive arbejdet med små emner, hvor der både er tavleundervisning og brug af PC’er. Der vil være mulighed for, at eleverne kan få hjælp og forklaringer til deres daglige matematikafleveringer og hjemmeopgaver.

Der vil blive arbejdet med EDB programmer, som vil hjælpe eleverne i deres daglige matematik.

Slutmål

Eleverne skal få en større indsigt og blive bedre til at løse matematiske problemstillinger. Eleverne skal, bedre kunne løse de opgaver der stilles ved Fsa-prøverne.

Se også