22. marts 2023

Fornem hæder til Søren Juul

Stort tillykke til Søren Juul, som for nylig modtog DBU’s sølvnål!

Vores fodboldtræner, Søren Juul, kan nu føjes til listen af personer, der har modtaget DBU’s sølvnål. Sølvnålen kan kun tildeles ledere og trænere, der har gjort sig særligt fortjent gennem deres arbejde for fodbolden i en klub under DBU i minimum 25 år.

Søren fik overrakt den prestigefyldte sølvnål af Claus Warming fra DBU Jyllands bestyrelse til en reception, hvor en stor del af personalet og eleverne fra fodboldlinjen var mødt op for at overraske og hylde Søren.

“Det var godt tænkt af DBU at give mig sølvnålen i forbindelse med en træning på BGI. Jeg var jo godt klar over, at jeg med mine mange år i sporten har alderen til at kunne få en sølvnål, men det kom bag på mig, at det var her og nu, jeg skulle have nålen overrakt.”, udtaler Søren et par dage efter overrækkelsen.

 

Født i et omklædningsrum

Søren Juul er med sine 69 år alderspræsident blandt personalet på BGI akademiet. Udover arbejdet på efterskolen har han haft en lang række roller inden for fodboldens verden.

I 1960’erne var han en del af en god årgang i Viby IF, som på daværende tidspunkt faktisk var bedre end AGF, som i dag dominerer aarhusiansk fodbold. Han spillede højre kant på førsteholdet i Jyllandsserien, da holdets træner pludselig måtte sygemeldes med et brækket ben. Det betød, at Søren som 26-årig blev spurgt om, hvorvidt han ville være interesseret i at overtage trænerposten. Søren takkede ja til opgaven, som i første omgang blev varetaget som spillende træner.

 

“Viby er min klub. Jeg er vokset op lige ved siden af, og jeg har aldrig været en del af andre klubber. Dengang var de fleste mere loyale over for deres klub, end spillerne er i dag, og mange spillere forblev en del af klubben i mange år”, siger Søren med reference til sin far, der i mange år ligeledes var spiller og senere træner og formand for klubben.

 

 

“ Viby er min klub. Jeg er vokset op lige ved siden af, og jeg har aldrig været en del af andre klubber. Dengang var de fleste mere loyale over for deres klub, end spillerne er i dag, og mange spillere forblev en del af klubben i mange år. ”
Søren Juul, Lærer
Søren Juul

 

“Man kan nærmest sige, at jeg er vokset op i et omklædningsrum og har været en del af miljøet siden jeg var helt lille – og det gælder også mine egne børn, som sætter stor pris på, at jeg fik dem introduceret til foreningslivet. Foreningslivet er ekstremt vigtigt, og personligt synes jeg, at det er den fedeste følelse at svede sammen i fællesskab og løfte i flok. Det er så vigtigt for folk at være en del af et fællesskab.”, siger han.

 

Da Sørens egne børn blev ældre blev trænerrollen skiftet ud med rollen som formand, da et trænerjob kræver faste ugentlige træningspas, hvilket kan være svært at få til at hænge sammen, når man selv har børn. Formandsjobbet er derimod mere fleksibelt. I Viby sad han på formandsposten fra 1987 til 1995.

 

Bankmand og ejendomsmægler

Søren kom først til at arbejde på BGI akademiet som 60-årig. Inden da havde han ved siden af sine forskellige roller inden for fodboldens verden arbejdet som bankmand og senere som erhvervsejendomsmægler. I dag er han huslærer og fodboldtræner for drengene på efterskolen. Derudover sidder han i DBU Jyllands bestyrelse, og er en del af et udvalg, der fokuserer på de små lokalsamfund:

 

“Uanset hvor man bor i Danmark, har man mulighed for at gå til fodbold – og det er fantastisk, at det kan lade sig gøre, men det kræver en indsats at rekruttere og fastholde de frivillige i foreningen. Personligt kan jeg ikke leve uden foreningslivet, og jeg har et stort behov for at være en del af det fællesskab.”, afslutter Søren.

 

Søren Juuls roller gennem årene:

1960-70: Ungdomsspiller i Viby IF
1969: Jydsk hold på højrekanten
1970-79: 1. holdet
1979-84: Træner for 1. holdet
1984-87: Næstformand
1987-95: Formand
1997- dd.: Medlem af DBU Jyllands regionsbestyrelse

Se også