Mix nye bevægelses-mønstre og klassisk rytmisk gymnastik

Rytme

På rytmelinjen på efterskolen BGI akademiet kan du deltage i store opvisninger med linjens fokus på rytmisk gymnastik – med håndredskaber som vimpler og køller og dragende dansetrin. Du får mulighed for at lære smukke spagatspring, klassisk grundgymnastik og nye bevægelsesmønstre; sammensætte kreative koreografier og tage BGI's eget instruktørkursus tilpasset rytmegymnaster.
Du skal acceptere marketing-cookies for at se dette indhold. Klik her for at ændre dine cookie-valg.
“ Der er et godt niveau på rytmelinjen, og der er plads til alle – vi har fx nogle, som aldrig har gået til rytmisk gymnastik før, og så har vi en del, som har gjort det hele deres liv. Det giver en god bredde, og i begyndelsen af året tjekker trænerne vores niveauer og tilpasser undervisningen, så alle får noget ud af det. Egentlig betyder det ikke så meget, at folk er på forskellige niveauer – det, som betyder noget, er, at folk går op i det og virkelig vil rytmelinjen. ”
Karoline Bering, 16 år, rytmelinjen på BGI, 10. klasse, Jelling
Karoline Bering
“ Vi har nogle rigtig gode trænere, og vi kan virkelig mærke, at de er personlige over for os – for de spørger ordentligt ind til tingene og vil gerne lære os at kende. De kommer med sjove kommentarer og er altid søde og rare, og vi har det altid skægt med dem. Jeg har aldrig været så tæt med mine trænere før – og det synes jeg er meget positivt, for jeg kan tale med dem om alt – også uden for træningen, og det har også betydning i træningen. ”
Karoline Bering, 16 år, rytmelinjen på BGI, 10. klasse, Jelling
Karoline Bering
“ Mit højdepunkt på rytmelinjen har været alle vores opvisninger sammen, hvor vi rigtig har kunnet mærke fællesskabet på vores forholdsvis lille linje... ”
Isabella Rebo, Elev på rytmelinjen
Isabella Rebo

Vores hverdag

Selv om vi ikke har mødt dig endnu, vover vi en påstand: Du passer allerede perfekt til rytmelinjen.
$slideimage['alt']
$slideimage['alt']
$slideimage['alt']
$slideimage['alt']
Marie Krejberg

Marie Krejberg

Lærer
Nicoline Christine Felsager

Nicoline Christine Felsager

Lærer

Er rytmelinjen på BGI noget for dig?

Hvis rytmelinjen allerede trækker i dig, begynder de første spørgsmål sikkert også at dukke op nu: Hvor tit får jeg lov at træne; betyder det noget for sammenholdet, at det er en ren pigelinje; bliver vi også undervist på London-turen; hvor højt plejer niveauet på linjen at være; er jeg smidig og stærk nok ...? Hør nogle af vores tidligere elever fortælle i filmen herunder, og få svar på det og meget mere her på siden om rytmisk gymnastik på BGI.
Hvor god skal jeg være for at begynde på rytmelinjen?

På den ene side er det rigtigt, at mange har dyrket rytmisk gymnastik i lang tid, inden de begynder på rytmelinjen på efterskolen BGI akademiet – og at de hér løfter sig endnu højere op.

På den anden side dukker mange også op til første time på linjen ‘kun’ drevet af deres begejstring og lyst til at lære. Og begge udgangspunkter – og alt derimellem – er perfekte: Er du dér et sted?

Hvilke oplevelser får jeg på linjen?

Kan du klare fantastiske opvisninger, udlandstur med fokus på rytme og dans, masser af sjove oplevelser sammen med de andre rytmepiger – og træning hver uge hele skoleåret?

Ja?

Så glæd dig til det her:

1: Få udfordrende og intens træning på rytmelinjen tre gange 85 minutter om ugen
2: Vis, hvor blærede I er på rytmelinjen – rundtomkring på store opvisninger i hele Danmark
3: Lær selv at perfektionere koreografier og sammensætte serier og opvisningssekvenser
4: Bliv god til spagatspring, sving, stræk og løb – og få optrænet styrke og smidighed

Bliv også selv uddannet instruktør, og undervis børn flere gange om året. OG få fuldstændig styr på håndredskaber som vimpler, sjippetov, køller m.v.

Du får alt det grundlæggende fra gymnastikken – det bløde, det hårde, det klassiske, og en masse spændende elementer fra dansens verden. På rytmelinjen blander vi genrerne og har fokus på bevægelse frem for alt.

Hvordan er mine trænere?

Dine trænere er både skarpe, fokuserede og indpiskende – og helt afslappede, sjove og festlige. Og de har styr på, hvornår de skal være det ene og det andet. De kommer til at lære dig alt, hvad de kan i de bedste efterskolerammer, der giver dig både smil – og sved på læben.

Hvilke andre linjer kan rytme kombineres med?

Rytmelinjen kan kombineres med ski, snowboard eller lifeskills.

Hvor finder jeg en indholdsplan for rytmelinjen?

Den finder du lige her

Følg BGI-livet på Instagram

Mærk stemningen, og lær os at kende på vores hovedkonto @bgiakademiet og på egen Instagram-profil @bgirytmelinjen

Se også