Massage/mindfulness for piger

Forkæl dig selv og din krop. I dette fag er det kroppens fysiske og psykiske velbefindende som sættes i fokus. Derfor er det et fag med stor bredde, hvor der både vil blive fokuseret på massage, mindfulness, yoga, udstrækning, wellness og dialoger om f.eks. sundhed, kropsidealer, stress osv. To og to kommer I til at massere hinanden med henblik på at løsne op for diverse muskelspændinger og give kroppen mulighed for restitution. Mindfulness vil i undervisningen blive brugt som et værktøj til at skabe balance mellem krop og sjæl og til at være i nuet og ikke bekymre sig om fremtiden. Gennem yoga vil du arbejde med vejrtrækning, at være nærværende og opmærksom. Wellness kan byde på en tur i spa og sauna eller en lækker afslappende ansigtsmaske. Der vil være meditationer med afspændings- og åndedrætsøvelser med det formål at slappe af, tanke energidepoterne op, mindske stress og føle velvære. Vi vil også benytte naturen i det omfang vejret indbyder til det, med fx vandringer i stilhed og udendørs meditationer. På efterskolen får du brug for et pusterum og det tilbyder dette fag!

Indholdsplan for massage/mindfulness for piger

Formål

Formålet med valgfaget er at eleverne få kendskab til massagegreb, som de kan benytte til hverdags-brug. Eleverne har mange fysiske timer i deres hverdag, hvilket betyder at mange har god effekt af massage, for på den måde at få løsnet op for muskulære spændinger.

Valgfaget er kun for piger, hvilket giver plads og rum til en afslappende atmosfære.

Indhold

I undervisningen vil eleverne lære at udfører massagegreb korrekt, hvilket både kan være med eller uden olie. Der vil ligeledes blive undervist i overfladiske greb, såvel som dybdegående greb. Det vil primært være lægmuskler, for- og baglår, ryg, skuldre, nakke og ansigt der vil blive masseret. Der vil desuden være undervisning i afspændings-øvelser, velvære og mindfullness.

Igennem massage opnås afspænding af spændt muskulatur samt positiv effekt på restitution. Derudover har massage ligeledes stor indvirkning på velvære og nærvær. Eleverne masserer hinanden to og to.

Slutmål

At eleven lærer at benytte massagegreb korrekt til hverdagsbrug.

Se også