25. maj 2023

Nyt samarbejde med Horsens Judoklub 

Nu kan vi med glæde offentliggøre, at vi har startet det første samarbejde med en kampsportsklub.

I 2021 etablerede BGI akademiet Kampsportslinjen, som mikser elementer fra både moderne kampsport, traditionel kampkunst og selvforsvar. Nu kan vi med glæde offentliggøre, at vi har startet det første samarbejde med en kampsportsklub. Der er tale om Horsens Judoklub, som vi har indgået en to-årig samarbejdsaftale med. Samarbejdet har til formål at skabe optimale rammer for ambitiøse kampsportsudøvere, der gerne vil udfordres og kombinere et ophold på efterskole med klubtræning. Aftalen fornyes hvert andet år, så rammerne kan optimeres med den enkelte elev i centrum. Det gælder både træningspas på efterskolen, træningspas i klubben og ikke mindst for fællesskabet begge steder.

Peter Jørgensen, som både er afdelingsleder og underviser på Kamsportslinjen, er glad for, at det første samarbejde med en kampsportsklub er kommet på plads:

“ Vi håber, at aftalen kan være med til at skabe nogle dygtige udøvere og nogle glade elever. Vi håber også, at vi kan tiltrække nogle elever, der allerede dyrker judo på højt niveau. Som sport er Judo grundlæggende, da den også er med til at skabe gode forudsætninger for andre kampsportsgrene -  det gælder både det fysiske og det mentale aspekt. Derfor har vi altid et forløb med netop judo, som alle skal igennem. ”
Peter Jørgensen, Afdelingsleder med ansvar for elevernes digitale dannelse og læring
Peter Jørgensen

Udover træning og fællesskab er planen, at der skal skabes andre arrangementer som camps for 10-15 årige, der arrangeres igennem BGI akademiets kursusakademi. Derudover er der mulighed for, at Horsens Judoklub kan afholde deres egne arrangementer som træningslejr eller konkurrence på BGI akademiet, hvilket vækker begejstring hos klubbens bestyrelsesformand, Thomas Christensen:

“I Horsens Judoklubs bestyrelse, har vi stor fokus på fastholdelse af medlemmer i klubben og sporten. Især i alderen 14-20 årige, ser man et stort frafald af medlemmer i judo og idræt generelt. Vi tror på, at samarbejdet med BGI kan bidrage til at skabe de bedste rammer og træningsmiljø for vores unge udøvere. Samarbejdet bliver et friskt pust for klubben, og samtidig får unge judokæmpere fra hele landet mulighed for at kombinere efterskolelivet og deres passion for judo. Desuden bliver det helt fantastisk, at kunne låne BGI’s fede faciliteter til Camps og stævner.”

 

Læs mere om Horsens Judoklub på deres hjemmeiside.

Læs mere om Kampsportslinjen her.

Se også