13. december 2022

Hollandsk besøg på BGI akademiet

Som noget nyt i år udveksler vores internationale linje med en hollandsk skole i stedet for at tage en tur til Cambridge. Én af årsagerne til udvekslingen er den ligeværdige kultur- og sprogudveksling, som elever fra begge skoler får udbytte af.  I sidste uge havde vi besøg af 32 elever fra Elde College i Schjindel, der ligger cirka en times kørsel fra Rotterdam. Til april drager BGI akademiets elever fra den internationale linje mod Holland, hvor de bliver indkvarteret hos værtsfamilier. 

I begge uger er der sammensat program, hvor kultur, fællesskab, sprog og udveksling bliver sat i spil. 

BGI akademiet skiller sig som skole væsentligt ud i forhold til hollandske skole. Maarten Vermeulen, der er lærer på Elde College udtaler i den forbindelse:

“Det er nærmest deprimerende at tænke på vores egen skole, når man ser BGI akademiets faciliteter, som er helt unikke og særlige. Derhjemme har vi bare en bygning med ganske almindelige undervisningslokaler.”

BGI-eleverne er hver især blevet sat sammen med en elev fra Elde College, som de henholdsvis skal være vært for og gæst hos. Eleverne havde løbende kommunikeret sammen som en del af engelskundervisningen inden de for første gang mødte hinanden på BGI akademiet i starten af ugen.  På BGI er hollænderne blevet indkvarteret i elevhuse sammen med de danske elever. 

“Det var lidt akavet i starten, men vi fandt hurtigt ud af, at vi havde mange ting til fælles. Vi blev rystet godt sammen gennem en masse forskellige aktiviteter, og vi svingede godt med danskerne efter kort tid”, siger 17-årige Jamie Savelkouls, der har den danske elev Isfandiyor Max Yusupov som vært. 

Selvom alle elever hurtigt fandt ud af, at de havde mange fælles interesser, gik det hurtigt op for dem, at der også er væsentlige kulturelle forskelle. Evy Van den Ekart, som ligeledes er 17 år gammel, er især overrasket over én ting ved BGI akademiet:

“Jeg blev vildt overrasket over, at drenge og piger bor sammen i husene. Det tror jeg aldrig ville ske hjemme i Holland.”

I galleriet herunder kan du se et udvalg af billeder fra hollændernes besøg i Danmark. Tusind tak for en hyggelig og lærerig uge. Vi ser frem til vores besøg til foråret.