06. april 2024

Folkemøde 2024 på BGI akademiet

Klima, krig og kropsidealer. Det var blot tre af de mange fokuspunkter, som eleverne på BGI akademiet satte fokus på til årets Folkemøde 2024.

Eleverne havde inviteret deres forældre forbi, så de kunne få et indblik i, hvilke tanker eleverne går og har om sig selv, samfundet og fremtiden.

Der var sat messestande op i opvisningshallen, hvor elever kunne vise de mange besøgende, hvad de havde arbejdet med op til Folkemødet. Der var bl.a. stande med fokus på kropsidealer, krig og hjemløshed, hvor eleverne viste deres arbejde frem for forældrene. Det var også muligt at lære om ludomani gennem en spillehal med BGI-penge for at vise, hvor afhængig man kan blive af at spille online. I undervisningsbygningen havde forældrene mulighed for at se en række film, som eleverne havde arbejdet med. Alt sammen var skabt af eleverne fra ide til afvikling på dagen.

Flora Granhof Juhl var på kommunikationsholdet under Folkemødet, hvor hun var med til at skabe overblik over arrangementer, lave program og andre guides, så forældrene kunne få mest mulig ud af deres dag på Folkemødet.

“Jeg synes, det var rigtig spændende og inspirerende at se hvor meget ens kammerater gik op i deres emner. Vi er vores fremtid, og hvis vi ikke får muligheden for at øve os i at dele holdninger og meninger, er der ikke mulighed for at lære, hvordan verden og samfundet fungerer. Så folkemødet har virkelig været en god mulighed for at øve sig på.”

“ Jeg synes, det var rigtig spændende og inspirerende at se hvor meget ens kammerater gik op i deres emner. Vi er vores fremtid, og hvis vi ikke får muligheden for at øve os i at dele holdninger og meninger, er der ikke mulighed for at lære, hvordan verden og samfundet fungerer. Så folkemødet har virkelig været en god mulighed for at øve sig på. ”
Flora Granhof Juhl, elev på BGI akademiet

”Det er en efterskole, når det er bedst”

Udover de mange forskellige oplevelser, som eleverne havde stået for, kunne man også høre foredrag. Vi havde foredrag med tidligere elev og influencer Fredrik Trudslev, der kom forbi og fortalte om at være ung. Imran Rashid holdt et oplæg om unges brug af skærme, højskolelærer Mette Øyås Madsen fortalte om køn og seksualitet. Derudover havde vi bl.a. besøg af Girltalk, DBU, en debatcafe med ungdomspolitikere og en række koncerter.

Alle eleverne havde selv været med til at udvælge de personer, som de gerne ville have forbi for at holde foredrag. Det har været vigtigt, at det var på eleverne præmisser.

“Det er en efterskole, når det er bedst. Eleverne har arbejdet nysgerrigt og selvstændigt med aktuelle problemstillinger, som blev formidlet på engageret vis til Folkemødet. Det var en stor fornøjelse at mærke elevernes engagement, og der var en summen af liv i de forskellige stande og på de forskellige scener over hele skolen.”

“ Det er en efterskole, når det er bedst. Eleverne har arbejdet nysgerrigt og selvstændigt med aktuelle problemstillinger, som blev formidlet på engageret vis til Folkemødet. Det var en stor fornøjelse at mærke elevernes engagement, og der var en summen af liv i de forskellige stande og på de forskellige scener over hele skolen. ”
Helle Vestergaard, leder af BGI akademiet
Helle Vestergaard

Mad fra hele verden
Mens forældrene fik en masse viden, havde de også mulighed for at smage mad fra hele verden i elevernes streetfood. Her havde eleverne i samarbejde med køkkenpersonalet på BGI akademiet kokkereret alt fra italienske pizzaer, asiatiske kødboller til klimavenlige retter i form af vegetariske burgere og sandwiches.

Streetfood var særdeles populært, og der blev taget for sig af alle retterne.

Folkemødet 2024 blev en kæmpe succes, og vi glæder os allerede til næste år!

Se også