Indholdsplan for danselinjen

Nedenfor kan du se en oversigt over noget af det, du kommer til at lære, hvis du vælger danselinjen på BGI.

Formål

Danselinjen har til formål at inspirere og udvikle elevernes danseglæde og give dem en solid og alsidig baggrund inden for dansens verden – lige fra klassisk til street. Formålet er at undersøge kroppens mange bevægelsesmuligheder, at opbygge bevægelseserfaring og kropsforståelse samt opleve bevægelsesglæden ved dansens mange aspekter fysisk såvel som psykisk.

Indhold

Klassisk ballet, jazz, moderne, hip hop, house, locking og wacking er bl.a. nogle af de genrer undervisningen indeholder. Det er spændende, udfordrende og sjovt at danse – men det kræver også hårdt arbejde at blive danser. Undervisningen tager bl.a. afsæt i teknisk grundtræning, drejninger, balancer, afsæt, hurtighed, styrke, smidighed, præcision, at arbejde med articulation i bevægelserne, samt fordybelse og leg med grundtrin. Derudover vil undervisningen bestå af små koreografier og sammensætninger, der i løbet af året vil bære frem mod et show. Der bliver ligeledes arbejdet med udtryk, bevægelseslære og musikkendskab. Elevernes personlige dygtiggørelse, bevægelsesglæde og fællesskabsfølelse vægtes højt – og kræver engagement, gå-på-mod, tålmodighed og viljestyrke. Med åbenhed, koncentration og en masse energi vil dansesalen fyldes med liv, sved og højt humør for fuld musik.

Undervisningens tilrettelæggelse

Undervisningen afvikles over 3 ugentlige lektioner af ca. 1 ½ times varighed. Indholdet vil være en blanding af lærerstyret undervisning, fælles arbejde med koreografier, gruppearbejde omkring elevernes egen produktion af sekvenser og koreografier samt arbejde med perfektionering af koreografier til shows og opvisninger fra proces til resultat.