Fra fattiggård til efterskole, som vi kender BGI akademiet i dag
Der har været drevet institution på matriklen i Bjerre siden 1878. I de ældste bygninger var i begyndelsen en fattiggård, der i en periode blev omdannet til hospital, da der udbrød en epidemi. Fra 1908 blev der i stedet etableret et børnehjem og, det fungerede som sådan indtil 1954.
Egnens befolkning satte et initiativ i gang for at etablere en ungdomsskole i bygningerne og i 1955 kunne vi slå dørene op for det første hold drenge – 15 elever i alt. Navnet på skolen var Bjerre Herreds Ungdomsskole. I begyndelsen af skolens historie var det piger om sommeren og drenge om vinteren, og i 1964/65 fik man det første blandende elevhold.
Gennem hele efterskolens historie er antallet af elever vokset og faciliteterne udbygget.
Efterskolen BGI akademiet, som vi kender den i dag
I dag er BGI akademiet en af Danmarks største efterskoler med et væld af muligheder i form af mange forskellige idrætslinjer og optimale faciliteter til udøvelse af de forskellige idrætsgrene. Idrætslinjerne er organiseret i et Gymnastikakademi og et Sportsakademi, og hvert akademi har deres egen gymnastikopvisning.
Eleverne går i 9. eller 10. klasse, og undervisningen er studieforberedende til ungdomsuddannelserne. Eleverne bor på skolen i selvstændige huse, og der bor piger og drenge i de samme bo-enheder (med separat bad og toilet).
BGI akademiets DNA – ”Vi gør det sgu”
Det ligger i BGI akademiets DNA, at vi er udviklingsorienterede, så vi forsøger hele tiden at tage bestik af, hvad der rører sig blandt vores elever, således at vi til hver en tid vil kunne matche de unges interesser og behov.
Efterskolens slogan er ”vi gør det sgu”, og med det vil gerne signalere til vores elever, at meget er muligt, og at det er godt ind i mellem at gå på ”usikker grund”. Det er en af de måder, hvorpå man kan blive klogere på sig selv. Idrætsligt, bogligt og socialt.