Ofte stillede spørgsmål
Inden du sender din søn eller datter afsted på efterskole, har du sikkert en masse spørgsmål til efterskolelivet på BGI akademiet, som du gerne vil have svar på. Vores efterskole FAQ rummer svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål.
Til forældrene
Vi er en efterskole med over 600 elever, som på de forskellige idrætslinjer får 6 lektioners linjefag med mulighed for at supplere dette. Udover fællesskabet på linjefagene indgår vores elever i andre fællesskaber på tværs af grupper. Se, hvordan vi organiserer fællesskaber her.
Ventelisten og dens længde varierer fra linje til linje. Der sker hele tiden rokeringer og bevægelser på hver enkelt af dem, og så længe dit barn er skrevet op, er der god chance for at få plads på skolen.
På BGI akademiet på Gramvej i Bjerre er vi ca. 650 elever fordelt på 9. og 10. klassetrin. På BGI akademiets afdeling på Hjarnø (Livsstilsefterskolen Hjarnø), er der ca. 70 elever fordelt på 8., 9. og 10. klasse.
Nej, forældre må ikke deltage til elevernes gallafest. Til gengæld skal vi nok sørge for en masse billeder til jer, så I kan se jeres flotte unge mennesker bagefter. Skulle vi få brug for frivillig hjælp til servering eller andet til festen, tager vi gerne imod forældrehjælp. Vi fortæller jer, hvis/når det er tilfældet.
Nej, elever og forældre møder ind til skolestart søndag. Her medbringer I alle elevens ting, og når den officielle velkomst for alle er afsluttet, tager forældrene hjem igen.
Økonomi
Når man er elev på en efterskole, skal man være på skolen hele tiden. Hvis der ønskes fri i mere end 3 dage, skal skolen overfor Undervisningsministeriet udmelde eleven og derefter indmelde igen. I den periode udmeldelsen varer får skolen ikke tilskud, og derfor opkræves det beløb hos forældrene.
Hvad dækker depositum? Beløbet står som sikkerhed for betaling af skolepenge og til dækning af eventuelle ødelæggelser.
Intro-tur og fælles ski-tur er indregnet som en del af skolepengene, og der opkræves derfor ikke ekstra betaling for disse ture. Ski, Snowboard og Cambridge IGCSE opkræves ekstra for turene på deres linjer.
Eleverne kan have brug for penge til hjemtransport, vaskekort, porto og en tur i den lokale brugs.
Om efterskolen
Du kan møde vores personale her.
Du kan læse mere om vores værdigrundlag, formål og vedtægter her.
Læs mere om vores skolekreds og bestyrelse her.
Undervisning og linjer
Under hver enkelt linje, kan du læse, om din linje tilhører Gymnastikakademiet eller Sportsakademiet. Begge akademier har gymnastik på skemaet – linjerne på Sportsakademiet har “fællesgymnastik”. På Sportsakademiet har man fællesgymnastik 2 gange om ugen og man opfører ca. 5-7 opvisninger i løbet af foråret.
Nej, man optages på 1 linje, som følges hele skoleåret. Dog kan du vælge én af vores kombinationslinjer, hvilket giver dig mulighed for at dygtiggøre dig – og følge 2 linjer gennem skoleåret. Linjetimerne fordeles da mellem de to idrætter. Du kan finde oversigten over vores linjer her.
BGI akademiet er først og fremmest en efterskole med – og for – breddeidræt. Det vil sige, at du på ingen måde skal træne på eliteniveau for at blive optaget på BGI akademiet. Du kan blive optaget uanset om du er begynder, øvet eller dyrker din sport på eliteplan. Det vigtigste er, at du brænder for den idræt, du vælger som linjefag, og ønsker at blive klogere og bedre til den. Hvis du ønsker at træne på eliteplan, tilbyder vi talenttræning. Talenttræning er for de elever, der ønsker at sætte et mere intensivt fokus på deres idræt, og det kræver, at du søger om optagelse gennem en af vores try-outs. Du kan læse mere om talenttræning her.
Som udgangspunkt ikke. Der kan forekomme få undtagelser, men som udgangspunkt er det valg du foretager inden start det endegyldige.
Der skal vælges og prioriteres mellem 10 og 12 valgfag og man kan være helt sikker på at få nogle af disse fag. Vi kan ikke garantere, at man får det fag, man ønsker allermest, da det afhænger af de øvrige fag eleven har.
Du kan læse om Cambridge IGCSE her.
Nej, eleverne skal være på skolen i hele den mundtlige prøveperiode, hvor de skal deltage i aktiviteter, prøver og forberedelse.
Livet på skolen
Busrute 105 og 504 kører fra Horsens til skolen og køreplanen kan findes på www.midttrafik.dk.
Nej. BGI ønsker at blande eleverne så meget som muligt, og derfor kommer man ikke til at bo sammen med dem man kender.
Som udgangspunkt er det hus og det værelse, du har får tildelt, det sted du skal bo resten af dit efterskoleår. Der kan ske undtagelser men som udgangspunkt er det ikke muligt at skifte, medmindre det er absolut nødvendigt.
Der findes både køjesenge og almindelige senge på værelserne. Det kommer an på hvilket hus og værelse, det er. Som udgangspunkt er vores senge 90 x 200, men vi har oplevet, at for eksempel basket spillere, kræver længere liggemål end det 🙂 I situationer, hvor der skal tages ekstra hensyn, tager vi en snak om mulighederne.
Du kan altid komme på rundvisning og besøg på BGI akademiet. Udover Efterskolernes Dag i september og Efterskolernes Aften i januar, afholder vi en række Åbent Hus besøgsdage og aftener i løbet af året. Du kan se vores besøgsdage her. Endelig kan du også vælge at deltage i vores ”Et døgn på Efterskole”-camp. Den kan du læse mere om her.