21. september 2022

Mads Hohwü Thomsen og Alexander Bredvig vinder EM i TeamGym

Kæmpestort til BGI akademiets nykårede Europamestre!

I weekenden vandt vores to springlærere, Mads Hohwü Thomsen og Alexander Bredvig (på billedet: de sidste to gymnaster i højre side) sammen med resten af det danske seniorherrelandshold europamesterskaberne i TeamGym, der blev afviklet i Luxemburg. Med endnu en EM-guld til samlingen, har Danmark cementeret sin status som førende TeamGym-nation. 

Det danske herrehold, der var placeret som nr. 1. efter de indledende runder, mødte dog skarp konkurrence i finalen fra Sverige og Norge, der ligeledes leverede stærke præstationer. I den spændende finale, leverede Danmark en fantastisk holdpræstation, der sikrede de eftertragtede guldmedaljer, 

Weekendens resultat er for BGI akademiets to medarbejdere en forløsning på flere måneders intensiv optræning. Alexander Bredvig, der udover at konkurrere i TeamGym også er et velkendt navn inden for tumbling og i FaceOff-regi, sætter her ord på weekendens præstation:

“Jeg tor ikke det er gået op for mig endnu, at vi er blevet Europamestre. Drengedrømmen er blevet til virkelighed. Uanede mængder af træningstimer kulminerede i Luxembourg, hvor vi endte øverst på skamlen. Med både op -og nedture med længerevarende skader, er det en kæmpe forløsning at kunne stå stærkere end nogensinde. Tak er et fattigt ord for den opbakning og støtte, som de mennesker omkring mig har givet i dette projekt.”

De danske seniorherrer har i øvrigt vundet samtlige EM’er, de har deltaget i. Dog deltog de på grund af pandemien ikke ved sidste EM, som blev vundet af Sverige. I 2022-udgaven af EM i TeamGym tog Danmarks mixhold sølv, mens damerne tog bronze, og ved juniorernes EM, der blev afviklet i samme arena, blev det til sejre for både mixholdet, pigeholdet og drengeholdet. Alle resultater fra EM kan findes via vores samarbejdspartner, GymDanmark. 

Se også