20. september 2022

I Frankrig og Tjekkiet med årgang 22/23

Hvert år i uge 37 har vi vores traditionsrige ture, hvor vi tager afsted og er sammen i vores Fællesskabsgrupper.

En Fællesskabsgruppe er 7 huse og mellem 110-120 elever, og vi har 6 Fællesskabsgrupper på Gramvej, og vores afdeling på Hjarnø udgør en syvende Fællesskabsgruppe. Lidt populært sagt er det den lille efterskole i den store.

Destinationerne dette år var Harrachov og Spindl i Tjekkiet, Ardeché i Sydfrankrig og Bornholm. Formålet med turene er, at eleverne skal styrke deres relationer endnu mere, møde nye kammerater, som de ikke har fået øje på herhjemme og gennem forskellige aktiviteter også udfordre egne grænser. Desuden har vi altid et kulturelt aspekt med, når vi er på tur.

På turen er det en fornøjelse at opleve elevernes begejstring og taknemmelighed. Langt de fleste elever går til udfordringerne med den tilgang, vi rammesætter i vores slogan, nemlig at ”vi gør det sgu”. Det er også altid stort at se alle de nye relationer, der bliver dannet på kryds og tværs, og der er ingen tvivl om, at vi lige præcis på dette tidspunkt i skoleåret rammer eleverne, hvor de stadig er helt åbne for at opdage hinanden.

Fælles oplevelser er også med til at skabe fællesskab, og når de mørke vinterdage sænker sig over efterskolen, er det en ret fin ting, at man har fået endnu flere relationer, man kan dele hverdagen med.

Tak for nogle fantastiske ture, kære elever!

 

Genoplev stemningen fra vores ture på Facebook.

Se også