Slagbold

Dette valgfag er for dig, der elsker at spille bold!

Med legen og glæden i centrum vil du stifte bekendtskab med mange forskellige kendte og mindre kendte boldspil. Vi berører primært slagboldspil som skumtennis, badminton, cricket samt softball. Derudover skal vi også prøve kræfter med alternative boldspil som flaskepløk, streethåndbold, tumlebold, kinnball, ultimate, flagfootball osv. Udover at du skal deltage i alternative boldspil, skal du også bruge din fantasi og kreativitet i forbindelse med udvikling af helt nye boldspil, som skal afprøves på hinanden. Har du lyst til at udvide din boldhorisont, er du spontan og fuld af gode idéer, tør du at eksperimentere og afprøve – og har du en legende tilgang til diverse boldspil, er dette et must for dig

Indholdsplan for slagbold

Formål

Formålet med slagbold er, at eleverne får kendskab til såvel spillets helhed som enkeltdele. Der vil være fokus på tekniske færdigheder samt en øget spilforståelse inden for de forskellige slagboldidrætter.

Indhold og tilrettelæggelse

Undervisningen i valgfaget foregår hver uge i et 80 minutters undervisningsmodul. Eleverne vil stifte bekendtskab med badminton, skumtennis, cricket, softball, floorball, bordtennis, squash, golf, mv. Der vil blive arbejdet med forskellige slagtekniker, benarbejde, fysisk træning, forbedring af spilforståelse, samt taktiske overvejelser inden for de forskellige discipliner. Der bliver lavet kampe og turneringer.

Slutmål

Målet er at eleverne får kendskab til forskellige slagsboldsspils helheder og enkeltdele.

Se også