Rulleski – Ski uden sne

Har du lyst til at prøve kræfter med en sjov, anderledes, særdeles effektiv og meget skånsom træningsform? Vil du gerne forbedre din balance, din koordinationsevne og få trænet dine core-muskler – samtidig med at din kondition bliver bedre? Hvis du gerne vil forbedre dig på stort set alle parametre, så du bedre kan klare fysiske udfoldelser – så er rulleski noget for dig.

Du vil gennem både leg og seriøs teknisk og fysisk træning lære at mestre et par ski med hjul under og på den måde forbedre din fysik, så du bliver bedre rustet til dine andre sportslige udfoldelser. Træning på rulleski/langrendsski er ifølge eksperter én af de mest effektive måder at træne hele din krop på. Vi leger og træner på vejene omkring BGI, hvor vi får testet de færdigheder, der er blevet udviklet og opbygget gennem året – Kan IKKE vælges af elever på ski- og snowboardlinjen

Indholdsplan for rulleski

Formål
Formålet med undervisningen i rulleski er, at give eleverne kendskab til en alsidig og skånsom sportsgren. Vi starter med basale færdigheder på rulleski, og vil gradvist øge fokus på tekniske færdigheder. Gennem træningen får eleverne styrket både balance, koordinationsevne og kernemuskulaturen, da disse alle er grundlæggende elementer i rulleski. Eleverne vil ligeledes blive indført i vedligehold af udstyr, så det fungerer bedst muligt til den daglige træning.

Indhold
Vi starter med basale færdigheder på rulleski, så eleverne får en føling med sportsgrenen. Herefter rettes fokus mod tekniske færdigheder, hvor vi vil gennemgå forskellige elementer indenfor skøjteteknik på rulleski. Vi vil gennem videoanalyse af hinanden, få indblik i, hvilke tekniske elementer der er mest hensigtsmæssige for at komme effektivt fremad på skiene og samtidig forsøge at mestre disse elementer.

Udover træningen på skiene skal eleverne også lære at vedligeholde både ski og stave, så udstyret et effektivt og forsvarligt at køre på. Hvis vejret er for dårligt til at køre på rulleski (sne på vejene eller frostvejr) vil vi lave barmarkstræning, enten inde i form af styrkeøvelser, eller ude i form af løb eller lignende.

Vi fokuserer primært på skøjte-teknik, og vil mod slutningen af året deltage i løb, hvor eleverne får testet deres tillærte færdigheder af.

Slutmål
Undervisningen skal lede frem mod at eleven:

  • Er blevet i stand til at køre på rulleski
  • Har udviklet en hensigtsmæssig teknik til effektiv kørsel på skiene, samt er blevet i stand til at guide andre teknisk
  • Har forbedret sin kondition samt balance og koordinationsevne
  • Har stiftet bekendtskab med en anderledes sportsgren og har lyst til videre udvikling

Se også