Foto

Faget for den spirende reportagefotograf, reklamefotograf eller kunstfotograf.

Får du også kuldegysninger, når du lige har taget et RIGTIGT godt billede? Og er du også i din egen verden indtil billederne er overført til computeren, så du kan se det i STOR? I så fald er det her nok valgfaget for dig. Vi arbejder med highspeedfoto, komposition, farver, linjer, professionelt studie, mobiltelefonkameraer og en lang række andre ting. Vi hygger os med at vise, redigere og kommentere hinandens billeder.

Men vigtigst af alt er, at det er et valgfag, hvor DU selv kan være med til at præge indholdet og lære de ting, du helst vil.

Indholdsplan for foto

Formålet med foto er, at eleven får kendskab til hvordan man får mest muligt ud af de muligheder man har med et kamera. Eleven vil igennem året få indgående kendskab til kompositionsteknikker og kamerateknik. Man kan også forvente at blive udfordret rent mentalt, da nogle fotoopgaver sætter krav til fotografens social skills.

Indhold og tilrettelæggelse

Vi starter simpelt ud med øvelser i komposition, og udvider løbende med yderligere teknikker, samt forbedring igennem konstruktiv kritik fra andre. Der arbejdes kreativt og med åbne opgaver, men også med meget låste opgaver, der skal tvinge eleverne til at tænke inden for et givet dogme eller en ramme.

Har eleverne selv et kamera med, arbejdes der mere og mere med de individuelle muligheder afhængig af kameratype, og har man ”kun” mobilkameraet arbejdes der mere med udtryk end med teknik. Vi arbejder i grupper og enkeltvis, vi er modeller for hinanden, men søger også ud af huset for at fotografere.

Vi kigger desuden på film og billeder fra verdens fotografer –  hvilket sammen med en konstruktiv tilgang kan hjælpe eleverne med at se fotografiets meget store univers.

Lektionerne kører hele året og varigheden er 1 time og 15 minutter.

Slutmål

Når året er omme kender eleverne alt til kompositionsregler, komplimentærfarver, faglige og tekniske udtryk. Og har fået en forståelse for fotobranchens mange forskellige muligheder.

Se også